Vielä hetki karppausillan tunnelmissa

kirjoittanut | 28.10.2011 | Blogi | 92 Kommentit

Eilinen kokemus A-talk -ohjelmassa oli meikäläiselle ensikertainen.Tuppas jännittämään, mutta jännitys taisi kääntyä pääosin skarpiksi olotilaksi. Oman hahmon näkeminen TV:ssä jälkikäteen tuntui kyllä aika pöhköltä. Onneksi omaa kuvaa ei näe lähetyksessä 🙂 Jos haluat katsoa lähetyksen Ylen Areenasta, klikkaa tästä.

Suurta katsojajoukkoa varmaankin palveli se, että keskustelu pyöri yleisellä tasolla. Tämän blogin vakilukijoille se saattoi olla pieni pettymys. Olisi ollut mukava keskustella tutkimuksista enemmän, mutta porukka olisi tippunut kyydistä melko nopeasti. Ilman havaintovälineitä ja taustoituksia tutkimuksien esittely ei oikein onnistu. Eikä se jaksa kiinnostaa kuin ydinjengiä. Päivärinnan kanssa tuli juttua jälkikäteen, että tällainen konsepti vaatisi ainakin 10 -osaisen jatkosarjan… Se siitä.

Kiitokset kommenteistanne ja kannustuksesta. Myös krittikki on tervetullut. Sitä varmaan kytee myös joukossa.

Kuten tuossa toissapäiväisessä kirjoituksessani veikkasin karppaus on tullut jäädäkseen. Siinä on paljon hyviä puolia, joita myös virallisten tahojen olisi syytä tarkastella avarakatseisemmin.

Tämänhän myös Katrin Strengell toi hyvin eilen esille. Ja kuten huomasitte, Uusituvallakin oli jotain melkein positiivista sanottavaa karppauksesta. Ihmisten omat kokemukset puhuvat varsin usein karppauksen puolesta. Marjut Janhusen tarinat kuvastivat tapaa, miten monet tavalliset ihmiset ovat saaneet apua karppauksesta. Ei näitä kokemuksia voi sivuuttaa, kun tutkimustietokin on jo varsin laajaa ja karppausta useasta suunnasta tukevaa. Vielä on toki kysymysmerkkejäkin ilmassa.

Oman vakiolukijakuntani lisäksi sivustolleni varmasti ajautuu lähipäivinä ”uutta porukkaa”, joita karppaus kiinnostaa -joko käytännön näkökulmasta tai tieteellisestä näkökulmasta. Keräsin tähän joitakin omia ja muiden kiinnostavia kirjoituksia, jotka tulivat heti kättelyssä mieleen.

Jatketaan keskustelua! Ja tervetuloa Matti ja Pekka + muut gurut ja asiantuntijat käymään dialogia. Suomi on somessa.

Esimerkkejä karppauksesta ja karppauskeskustelusta sosiaalisessa mediassa

Oma blogini: Henkilökohtainen kannanotto -VHH vs alhainen GI ja  A-talk ohjelman lämmittelyä. Karppauksen hyödyt ja haitat

Anja Nysten: Atkins suosittelee kokojyväviljaa sekä runsaasti kasviksia

Juhana Harju: Kasviskarppaaja laihduttaa terveellisesti ja ekosti

Jari Ristirannan laajat sivut karppauksesta: Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio, karppaus

Juhani Pitkäsen kirjoitus musta-valkoasetelmista karppauskeskustelussa: Ääripäiden valtakunta

Varpu Tavin, Anja Nystenin ym. pystyttämä hiilaritietoiset keskustelusivusto. Kts. esimerkiksi mitä tarkoittaa ” hiilaritietoisuus

Joitakin oman sivustoni poimintoja karppaamisen tieteellisestä näytöstä

Vähähiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio plus orlistaatti vastakkain

Yhteenveto vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta

Lihavuustutkijan viesti VHH:sta ravitsemusterapeuteille

PS. Minulla on menossa ravinnon rasvoja käsittelevä kirjoitussarja, jonka aiempia kirjoituksia voi lueskella viimeisen kahden kuukauden ajalta sivustoltani.