Asiantuntijapalveluni

Reijo Laatikainen.
Reijo Laatikainen.

Vastaanotto

Lääkärikeskus Aava, Annankatu 32, Helsinki. Ajanvaraus: 010 380 3838

Syöpäsairaala Docrates, Helsinki. Ajanvaraus: 010 773 2000

Toimin Lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden toimipisteessä ravitsemusterapeuttina. Gastrolääkärit (gastroenterologit) ovat mahasuolikavanan sairauksiin erikoistuneita lääkäreitä. Asiakkaistani suuri osa onkin ärtyvän suolen oireyhtymäpotilaita (IBS), keliakikoita, haavaisesta paksusuolen tulehduksesta tai Crohnin taudista tai ummetuksesta kärsiviä. Teen työtä myös painonhallinnan ja diabeteksen sekä sydän- ja verisuonisairauksien parissa. Oma näkemykseni sydänystävällisestä ruokavaliosta löytyy täältä.

Toimin myös Suomen ainoassa yksityisessä syöpäsairaalassa Docratesissa. Täällä ohjaan asiakkaita erityisesti syövän ja muiden kroonisten sairauksien ehkäisyyn ruokavalion keinoin sekä syövän ravitsemukselliseen tukihoitoon.

Asiantuntijapalvelut yrityksille ja yhteisöille

Pidän luentoja, kirjoitan asiantuntijakirjoituksia, kirjallisuuskatsauksia sekä tuotan sisältöä erilaisiin terveydenhuollon organisaatioiden, potilasjärjestöjen, ammattijärjestöjen ja yritysten tarpeisiin.  Tässä yksi esimerkki asiantuntijakirjoituksesta,  esimerkkejä luentojen sisällöistä ja tässä esimerkki asiasisällön tarkistustyöstä yrityksen tuotteeseen liittyen.

Slideshare’sta löytyvät luentojen kuvasarjat ovat melko tieteellisiä, koska suuri osa niistä on suunnattu terveydenhuollon tai ravitsemustieteen ammattilaisten kanssa tapahtuvaan vuorovaikutukseen. Kun kohdeyleisönä on ”tavalliset ruuan kuluttajat”, esitykseni ovat kansantajuisempia ja konkreettisimpia, joskin haluan aina poimia mukaan uutta tutkimustietoakin yksinkertaistettuna.

Muut yhteistyöehdotukset ovat myös tervetulleita. Esimerkkeinä näistä voi olla vaikkapa työhyvinvoinnin projektit yrityksille ja muille organisaatioille. Olen kiinnostunut myös kliinisistä tutkimuksista ja niihin liittyvistä yhteistyöprojekteista.

Yhteystiedot: Puhelin 040-7171 753 tai sähköposti etunimi.sukunimi@booston.fi

Netissä

Pidän myös yllä toiminnallisista vatsavaivoista kärsiville ja heitä hoitaville henkilöille tarkoitettua Tervevatsa.fi -sivustoa. Sen tarkoitus on tarjota ajantasaista tutkimus- ja käytännön ravintotietoa erilaisista vatsavaivoista kärsiville.

Kirjat

  • Laatikainen Reijo ja Joensuu Timo. Syö hyvin, voi paremmin. Ravinto syövän ehkäisyssä ja hoidon tukena. Kirjapaja 2017.
  • Laatikainen Reijo. Herkän vatsan valinnat. Suolisto kuntoon ruokavaliolla. Kirjapaja 2015
  • Laatikainen Reijo ja Rannikko Henna. Toimistotyöläisen ruokapäivä. Talentum  2015
  • Erämetsä Timo, Laakko Esko, Laatikainen Reijo. Pysyvästi hoikaksi, jäähyväiset dieeteille. WSOY 1999
  • Laatikainen Reijo ja Varpu Tavi. Rasvoilla terveyttä ja kauneutta. E-Kirja. My.books 2013