Tietoja

Sivustoa ylläpitää ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen (BoostOn Oy). Voit katsoa muita tietoja koulutuksesta, työkokemuksesta ja muista ammatillisiin asioihin liittyen sivustolta reijolaatikainen.com . Mahdollisissa ylläpitoon liittyvissä asioissa ota yhteyttä yhteyslomakkeen kautta sivun ylälaidassa. Sivuston tarkoituksen ja tavoitteet löydät kohdasta Manifesti.

 

Diet matters. Se on sivuston slogan. Terveellisellä ruokavaliolla on ratkaiseva merkitys terveyden ylläpitämisessä ja monien sairauksien hoidossa. Ravitsemuksen ammattilaisina meidän on tehtävä nykyistä enemmän tietoisuuden, ymmärryksen ja ylipäätään ravitsemuksen tärkeyden osoittamisessa muille terveydenhuollon toimijoille ja potilaille.  Oppimalla muilta ja aktiivisesti kirjallisuutta seuraamalla voimme syventää osaamistamme ja vaikuttaa entistä enemmän.

Sivustoa ylläpidettiin aluksi kahdella kielellä englanniksi ja suomeksi. Tästä syyksi sivuston nimeksi tuli valittua Pronutritionist. Englanninkielisen version siis osoitteeseen www.pronutritionistblog.com .

Olen julkaissut aiemmin toista blogia Ravinto ja terveys -ravitsemusterapeutin kotisivut . Se keräsi n. 10 000 kuukausittaisen käyntimäärän. Olen lopettanut sivuston kehittämisen ja päivittämisen. Uusi aineisto ilmestyy vain Pronutritionist -sivuilla.

Vastaanotto

Pidän ravitsemusterapeutin vastaanottoa Lääkärikeskus Aavassa Helsingissä (puh. 010-380 3838). Lisätietoja täältä.

Luennot

Tarjoan luentoja ruokavalioon liittyen. Esimerkkiaiheita ovat:

  • Vähähiilihydraattisen ruokavalion terveysvaikutukset (yksi esimerkki tässä)
  • Ärtyvän suolen oireyhtymän ruokavaliohoito. FODMAP-rajoituksen ja ravintolisien rooli?
  • Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset 2012. Muuttuiko mikään?
  • Ruokavalio, vireystila ja muisti
  • Ravinto- ja laihdutusvalmisteet. Onko hyötyä ja jos on, niin keille?

Oliko mielessäsi jokin muu aihe?  Tai haluaisitko räätälöidä koulutuspäivän työpaikkasi henkilöstölle? Olen käytettävissä muihinkin koulutuksellisiin tehtäviin. Ota yhteyttä, katsotaan löytyisikö asiaan ratkaisu. Tiedustelut klikkaamalla tästä.

Pronutritionist sisällön tuottajana ja asiantuntijana

Tarvitsetko ravitsemusaiheista sisältöä omille sivuillesi? Ota yhteyttä, ehkä voimme löytää molempia tyydyttävän ratkaisun. Kuten Pronutritionist-sivusto toivon mukaan osoittaa, ravitsemus on Pronutritionistin intohimo. Aiheeseen liittyvät tehtävät ovat minulle tervetulleita. Neuvotellaan erikseen yksityiskohdista. Lue lisää palveluistani täältä.

Vieraskirjoitukset

Haluaisitko kirjoittaa itse jostakin mielenkiintoisesta aiheesta? Sinulla ei ole vain omia sivustoja, tai haluat ehkä saattaa asiasi toisenlaisen lukijakunnan tietoon?

Julkaisen vieraskirjoituksia sivustollani. Toivotan tervetulleeksi kaikki yhteydenotot koskien vieraskirjoituksia. En lupaa kirjoituksen julkaisua ennen kuin lopullinen teksti on minulla. Pyydän noudattamaan itse käyttämääni viittaamistapaa mahdollisissa vieraskirjoituksissa. Erikseen sopien on mahdollista, että artikkeli tulee julkaistua anonyymisti, esim. oma ammattiryhmä ilmoittaen. Ota yhteyttä, keskustellaan asiasta.

Tekijänoikeudet

Tieteellisen tekstin kohtuullinen lainaaminen on sallittua mm. koulutus, tutkimus ja tiedonvälitystarkoituksessa (fair use). Uskon, että tämän sivuston palvelu levittää myös tutkijoiden edun mukaisesti sanomaa eteenpäin. Viittaan alkuperäislähteisiin asiallisesti, käytän ns. screen shotteja tai print screenejä open-access lähteiden kohdalla.

Sivustolla olevan kuvagallerian kuvia voit käyttää omiin tarkoituksiisi, mutta ET voi myydä kuvia eteenpäin tai perustaa niistä kuvagalleriaa sivustollesi, tai muutoin nähtäväksi. Merkitse kuvien lähteeksi www.pronutritionist.net . Tätä tekijänoikeuslajia kuvaa ns. Creative Common Attribution.

Tutkimusuutisten yhteydessä olevia PowerPoint -slideja voi ladata käyttöösi SlideShare -palvelussa. Dioja tehdessäni pyrin muokkaamaan johdannon ja pohdinnan omanlaisekseni ja poimimaan tulososioon tärkeimmät tulokset kuvat ja taulukot.

Jos ja kun lainaat Pronutritionist -palvelun tekstiä, laita viitteeksi www.pronutritionist.net tai pelkkä Pronutritionist. Ilman lähteen ilmoittamista lainaaminen on kielletty.

Blogikirjoitusten alussa olevat kuvat on olen ostanut useimmat  Bigstockphoto.com -palvelusta, tai ne ovat kuvia, joihin omistan muutoin oikeudet (omia tai kuvagallerian kuvia).

Yhteydenottolomake löytyy tästä

Vastuunrajoitus

Käyttäjien ei pidä luottaa sivuston tietoon ainoana sairautensa hoidon tai terveytensä  tietolähteenä. Ylläpitäjä ei vastaa sisällön täydellisestä oikeellisuudesta, käyttäjille aiheutuneista oireista tai seurauksista minkä jokin ruoka-aine, juoma, lisäravinne, tieto tai ohje saattaa aiheuttaa. Yksilölliset vasteet eri ruokavalioille ja ruoka-aineilla saattavat vaihdella. Tutkimustieto on usein ristiriitaista, ja siten on tärkeää hahmottaa kokonaistilanne. Konsultoi aina lääkäriäsi terveyteen liittyvissä ongelmissa.