Kahvin ja teen diabetesta estävä vaikutus

Tausta

Kahvin ja teen diabetesta estävä vaikutus on ollut viime vuosina paljon esillä. Toistaiseksi näyttö asiasta perustuu väestötutkimuksiin. Niiden tulokset ovat olleet melko yhdensuuntaisia.

Tutkimusasetelma

Tutkimusnäyttöön voidaan lisätä nyt uusi meta-analyysi johon hyväksyttiin 18 tutkimusta ja joissa oli osallistujia yli 400 000.

Tulokset

Meta-analyysin mukaan jokainen juotu kahvikuppi päivää kohden vähentää diabeteksen riskiä 7 %.  Tutkijat kuitenkin varoittelevat, että todellinen hyöty ei ehkä ole näin suuri. Myös kofeiiniton kahvi ja tee estivät meta-analyysin mukaan diabeteksen ilmaantumista.

Huxley R et al.  Coffee, decaffeinated coffee, and tea consumption in relation to incident type 2 diabetes mellitus: A systematic review with meta-analysis. Arch Intern Med. 2009 Dec 14;169(22):2053-2063.