Pieni annos omega-3 rasvahappoja -ei apua sepelvaltimotaudissa

kirjoittanut | 3.09.2010 | Uutiset | 2 Kommentit

Lukuaika n. 3 min, 8 diaa.
Omega-3 rasvahappojen, etenkin eikosapentaeenihapon (EPA) ja dokosaheksaeenihapon (DHA) on havaittu vähentävän riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja kuolla sydänperäisiin kuolemiin satunnaistetuissa päätetaphtumatutkimuksissa (JELIS, Gissi Prevenzione ja DART -tutkimukset). Tuoreessa satunnaistetussa kaksoissokkotutkimuksessa seurattiin margariineihin lisätyn EPAn, DHA:n ja alfalinoleenihapon (ALA) vaikutuksia pienehköllä annoksella sydäntapahtumiin potilailla, joilla oli ollut sydäninfarkti.  Tässä tutkimuksessa omega-3 rasvahappolisällä ei havaittu sydäntapahtumilta suojaavaa vaikutusta. Kromhout D et al. N Engl J Med 2010; August 29. (e-pub ahead of print)
Lisätietoa omega-3 rasvahapoista aiemmista kirjoituksistani:

Kalan runsas käyttö esti metabolisen oireyhtymän ilmaantuvuutta

Omega-3 rasvahapot ihmelääkettä -ei sentään

Kalan rasvasta ei lisäetua sepelvaltimotaudissa

[poll id=”8″]